Go Pure Masterclass 2023

met Pascale Naessens

Kook samen met Pascale Naessens, volg lezingen met verschillende experts en maak deel uit van onze community!

Wat mag je verwachten?

 •  18 gratis recepten
 •  10 kookvideo's 
 •  8 interviewvideo's met deskundigen
 •  Toegang tot exclusieve
   Facebookgroep
 •  Weekmenu
 •  Boodschappenlijstjes
 •  7 bewegingsvideo's

Go Pure in teken van well-being

Het wordt weer een superboeiende ‘Go Pure’. 
Ik ben bijzonder enthousiast dat ik zoveel interessante top-deskundigen heb kunnen uitnodigen, die jullie nieuwe inzichten zullen geven, waarmee jullie meteen aan de slag kunnen gaan. Inzichten die het leven makkelijker, gezonder en daarmee mooier maken. En uiteraard gaan we weer gezellig samen koken en bewegen. Nieuw is dat bijna alle filmpjes een jaar lang online blijven staan. 

Verder krijgen jullie zoals ieder jaar een volledig uitgewerkt weekmenu met een aantal leuke kookvideo’s en toegang tot een exclusieve Facebookgroep om elkaar te motiveren. 
Het idee is dat we deze ‘Go Pure-week’ samen beleven eind september, en dat we dezelfde week nog eens samen overdoen in januari en aan het begin van de lente. Maar je kunt dus ook alles op je eigen tempo volgen en de filmpjes herbekijken wanneer het jou uitkomt.
*Info over de prijzen:

Ik hecht er veel waarde aan dat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van de waardevolle gezondheidskennis en de ervaring die we bieden. De werkelijke waarde van deze masterclass met meer dan 10 uur hoogwaardige video-content masterclasses is €120. Maar ik bied ze graag aan voor  €69.99.

Zodra  je je hebt ingeschreven, krijg je direct toegang tot alle video’s, en deze blijven beschikbaar tot juni 2024. Dat betekent dat je ze op eigen tempo kan bekijken en zo vaak als je wilt. We willen ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om te profiteren van Go Pure, ongeacht wanneer ze zich aanmelden. 
Deze ‘Go Pure’ staat in het teken van ‘well-being’.

 • Welke impact heeft stress op je metabolisme? Kan je dik worden van stress? Wat eet je best wel en niet? Hierover praat ik met klinisch bioloog Wencel Top.
 • Wanneer kun je spreken van een suikerverslaving? Bestaat die echt?  Dokter en orthomoleculair therapeut Frank De Winter geeft meer uitleg.
 • Welke relatie heb jij met eten? Kijk je uit naar koken en eten of worden je gedachten te veel ingenomen door eten en lever je echt een gevecht met je eetgewoonten? Herbekijk je relatie met eten.  Je hoort over low carb, keto, intermitterend vasten … wat volg je best? Pascale Naessens geeft inzicht zodat je zelf de beste keuze kunt maken.
 • Hoe goed ga jij om met tegenslagen? Ben je een vechter of reageer je eerder gelaten? Zijn we collectief gevoeliger geworden? Ligt het antwoord in je opvoeding of zit het in de genen? Neuropsycholoog Michaël Portzky heeft er onderzoek naar gedaan. 
 • Wat vertelt spanning in je lijf? Volgens neurotherapeut Tom De Prest zijn het opgeslagen en onverwerkte emoties. Het lichaam onthoudt wat de geest vergeet. Hoe laat je die spanning weer los en hoe kun je het voorkomen?
 • Het wordt meer en meer duidelijk hoe belangrijk ‘goed slapen’ is en welke impact dit heeft op onze (geestelijke) gezondheid. Ik praat erover met slaappsycholoog Annelies Smolders.
 • Je ademhaling beheersen is één van de snelste en krachtigste manieren om snel tot rust te komen. Bestseller auteur Siebe Hannosset vertelt er ons meer over, ook over de voordelen van koude douches. Wie durft het aan?
 • Met bewegingstherapeut Sofie Lieckens, gaan we terug naar de basis van bewegen. De meesten onder ons leiden een zittend bestaan, met spanningen en rugklachten als gevolg. Om dat te compenseren beginnen we enthousiast te sporten of te stretchen, wat dan weer nieuwe klachten geeft. Met haar 10 minuten-video’s leert Sofie ons weer ontspannen en bewegen.

Interviews en bewegingsvideo's met top-deskundigen

Tom De Prest

De impact van emoties en gedachten

Welke impact hebben emoties en gedachten op je lichaam? Welke zijn de fysieke klachten van telkens (negatieve) weerkerende gedachten? Hoe kun je patronen herkennen en doorbreken? Hoe bewust kiezen voor een fysiek en mentaal krachtig leven?  

Tom de Prest is manueel (neuro)therapeut en kinesioloog. Hij heeft een praktijk in Brugge, ‘groepspraktijk NU’. Hij is auteur van het bestsellerboek ‘Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent.’

Michaël Portzky

Ontdek de veerkracht in jezelf

Hoe stressgevoelig ben je? Wat is de link tussen emotioneel eten en ‘zelfbeloning’? Beschik je over (voldoende) doorzettings-vermogen? Hoe ga je om met tegenslagen? Halen ze je naar beneden of ga je door? Ontdek de veerkracht in jezelf, wat kun je zelf doen om veerkrachtiger in het leven te staan?

Michaël Portzky is neuro- en klinisch psycholoog.

Wencel Top

Succesvol je streefgewicht bereiken

Waarom zou je gezond eten? Welke zijn de gevolgen van te veel zetmeel/suiker voor je lichaam? Vanwaar komen die extra kilo’s? Enkel van voeding? Wencel geeft je verschillende inzichten om succesvol jouw streefgewicht te bereiken en te behouden.

Wencel Top is klinisch bioloog en de oprichter van Fidlab, een innovatief diagnostisch platform voor artsen om een beter inzicht te krijgen in de werking van het menselijk lichaam bij preventie en chronische aandoeningen. Samen met zijn echtgenote Sofie heeft hij de populaire podcast ‘Gekke Genen’ opgenomen, waarin ze informatie delen over gezondheid.

Frank De Winter

De effecten van suiker op je lichaam

Welke zijn de effecten van suiker op je lichaam op korte en lange termijn? Wanneer is het schadelijk? Kun je spreken over een suikerverslaving? Wat is het verschil tussen suiker en zetmeel? Is zetmeel gezonder? Waarom vinden we zoet allemaal lekker? We duiken helemaal in het suikerverhaal met orthomoleculair arts Frank De Winter.

Dr Frank De Winter is een sport- en huisarts die zich verdiepte in de mesotherapie, traditionele acupunctuur en de orthomoleculaire geneeskunde. Bovendien is hij ook mijn huisarts. Hij is bijzonder gepassioneerd door voeding. Mijn raadplegingen bij hem lopen dan ook altijd uit. Ik wou hem er  absoluut bij.

Siebe Hannosset

Koude douches en goede ademhaling

De helende kracht van ‘koude douches’ en een ‘goede ademhaling’. Je hoort er meer en meer over, koude prikkels werken helend. Ze reduceren stress en beschermen tegen overgewicht en diabetes.  Maar hoe werkt dat precies, waarom zijn ze helend? Siebe leert en motiveert ons hoe we de eerste stappen kunnen zetten naar koude douches. En hij leert ons ook hoe we door te stoppen met ademen meer energie krijgen en hoe we best kunnen ademen in een stress-situatie. De technieken krijg je mee in onze 10-minuten bewegingsfilmpjes.

Siebe Hannosset is coach en mentor en begeleidt mensen op hun pad naar meer energie en een betere gezondheid. Hij schreef ook onlangs het bestsellerboek ‘Intermittent Living’.

Sofie Lieckens

Bewegen met Sofie

Met bewegingscoach Sofie gaan we voor een 3-stappenplan: bewegen om je bewust te worden van de spanning in je lichaam, bewegen om de spanning los te laten en bewegen om je spieren krachtiger te maken. In onze 10-minuten bewegingsfilmpjes geeft Sofie ons oefeningen mee die thuis makkelijk uit te voeren zijn.

Sofie is somatisch bewegingscoach. Somatisch bewegen is gericht op het ‘ontladen’ van spanningen en pijn in je lichaam. Samen met haar echtgenoot Wencel Top heeft ze de populaire podcast ‘Gekke Genen’ opgenomen, waarin ze informatie delen over gezondheid.

Annelies Smolders

De impact van slaap op gezondheid en gewicht

Welke impact heeft je slaap op je gezondheid, op je gewicht? Slaap je moeilijk in of door? Kun je ziek worden van ‘slecht’ slapen? Tot welk slaaptype behoor jij? Wat gebeurt er in je hersenen als je slaapt? Waarom is dat zo belangrijk? Krijg inzicht in wat slaap precies is, hoe je je slaap kunt verbeteren en bij uitbreiding ook je gezondheid.

Annelies Smolder is slaappsycholoog. Ze is auteur van verschillende boeken, zoals ‘Start to sleep’.

Lieven Maesschalck & Wout Demin

Move to Cure

Move to Cure is een team van topkinesisten onder leiding van Lieven Maesschalck. In de verschillende praktijken in Antwerpen en Brussel komen zowel professionele atleten als amateur- en niet-sporters over de vloer. Lieven ontwikkelde een specifieke visie: 'Move to Cure', wat betekent: 'Genezen door juist te bewegen’. 


Lieven Maesschalck is Kinesitherapeut en oprichter van Move to Cure. Wout Demin is Kinesitherapeut bij Move to Cure.

Pascale Naessens

Welke relatie heb jij met eten?

Welke relatie heb jij met eten? Kijk je uit naar koken en eten of worden je gedachten te veel ingenomen door eten en lever je echt een gevecht met je eetgewoonten? Herbekijk je relatie met eten. Je hoort over low carb, keto, intermitterend vasten … wat volg je best? Pascale Naessens geeft inzicht zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Pascale Naessens is auteur van kookboeken, voedingsdeskundige, keramist/designer. Pascale was de pionier in Vlaanderen, ze heeft gezonde voeding naar het grote publiek gebracht door haar eenvoudige recepten en aantrekkelijke boeken.  Ze is de bestverkopende culinaire auteur in het Nederlandstalige gebied. Als jongvolwassene kampte Pascale met een eetprobleem, sindsdien is ze gepassioneerd door voeding. ‘Wat doet voeding met je lichaam? Wat doet voeding met je brein?’ Al meer dan 30 jaar volgt ze de voedingswetenschappen op de voet. Pascale geeft lezingen over gezonde voeding.   

Waarom deze Masterclass?

GELUKKIGER

Leer nieuwe eenvoudige recepten kennen,
die snel klaar zijn én bijzonder lekker en gezond zijn. Creatief koken met natuurlijke ingrediënten maakt een mens gelukkig. Je leert nieuwe mensen kennen en maakt deel uit van een groep gelijkgestemden, allemaal op zoek naar kennis over een beter en gezonder leven. 

GEZONDER

Uit kleine leefstijlaanpassingen kun je heel wat gezondheidsvoordelen halen. Je krijgt tips van de beste gezondheidsexperten over voeding, gedragsverandering en beweging. Al deze kennis kun je meteen toepassen op jezelf en integreren in je leven. Het resultaat is meteen voelbaar, sommige lichaamskwaaltjes zullen verdwijnen, je zult je energieker en beter voelen. 

MEER ENERGIE

We kiezen voor volwaardige voeding, met goede vetten, eiwitten en langzame koolhydraten. Allemaal voedzame voeding voor je lichaam, zodat je lichaam kan doen wat het moet doen. Je zult snel merken dat je meer energie krijgt, minder zin in zoet en dus ook geen ups en downs meer in je energieniveau.

Enkele reacties...

Sophie

"Ik heb mijn dieet programma voorgoed opgedoekt en ga voortaan voort met deze gezonde levensstijl. Nogmaals bedankt, het heeft mijn leven veranderd en om eerlijk te zijn zal ik de Go Pure Masterclasses wel wat missen."

Mary

"Wat me het meest is opgevallen, is dat ik geen trek had in snacks tussendoor en 's avonds. Dat heeft erg geholpen. Verbazingwekkend hoe simpel en toch vol smaak en heerlijk de recepten zijn. Dat maakt dat ik er gewoon mee doorga, dat het geen kwestie van volhouden is."

Madeleine

"Na 2 dagen ben ik al grote fan! Wat een heerlijke gerechten en zo eenvoudig en smaakvol. Ik ben zo blij dat ik deze Go Pure Masterclasses volg. Ik ben al jaren op zoek naar een gezonde manier van eten en voor het eerst word ik echt gelukkig van eten. Mijn dank is groot!"

Anne

"Wat een prachtige Go Pure Masterclasses! Ik dacht altijd dat ik gezond at, met al mijn bergen rauwkost, maar begrijp nu waarom ik dat niet kan volhouden. Net als jij 'eet ik zo graag', en nu doe ik dat zonder angst. Je legt het heel goed en duidelijk uit, ik besteed nu minder tijd aan mijn eten, maar geniet meer. Bovendien ben ik er al van afgevallen!" 

An

"Na een lange weg van zoeken naar een juist voedingspatroon, heb ik nu via deze inspirerende en heel duidende masterclasses onze weg in lekker en gezond eten gevonden. Ongelooflijk! We genieten enorm van deze nieuwe ervaring samen en voelen ons super fit en voldaan. Ik slaap veel beter en heb geen opgeblazen gevoel meer."

Sofie

"Go Pure Masterclasses 2021 was echt top en zou ik onmiddellijk aanraden bij vrienden. Na een week voelde ik mij luchtiger dan daarvoor, ondanks de toch wel goed gevulde maaltijden. Iedereen zou dit een kans moeten geven. TOP, dank je wel!"

Mieke

"Mijn zoon van 14 heeft meegedaan, hij mocht wel wat gezonder gaan eten. Hij heeft altijd honger, maar nu heeft hij daar niets over gezegd en geen enkele avond vroeg hij om een dessert na het eten."

Inge

"Lekker koken en eten zonder schuldgevoel en zonder bij te komen, 15 jaar geleden dacht ik dat dit onmogelijk was. Ik ben fan!"

Nancy

"Lieve Pascale.... Ik was al fan, maar dat ben ik nu nog meer. Dank je wel voor deze boeiende dagen!"

HET NIEUWSTE BOEK

Chez Pascale

Op 29 augustus verscheen het nieuwe boek van Pascale, Chez Pascale, met meer dan 80 eenvoudige, maar toch bijzondere gerechten.

In deze Go Pure Masterclass 2023 wordt vooral gewerkt met dit boek. Het weerspiegelt ten volle haar kookstijl: lekker, eenvoudig en gezond. Geïllustreerd met hartverwarmende foto's. 


Je vindt er ook uitleg over nieuwe wetenschappelijke inzichten, die onder meer in deze Go Pure Masterclass 2023 besproken worden.

Veelgestelde vragen

Ik schreef me net in maar kreeg geen bevestigingsmailtje. Wat nu?

Het zou kunnen dat je bevestigingsmailtje bij je spam terechtkwam. Vind je het mailtje ook daar niet terug? Geen probleem, je kan ons welkomstberichtje ook terugvinden nadat je ingelogd bent via deze pagina. Als je daar het berichtje kan lezen, dan is je inschrijving goed gelukt.

Ik wil me inschrijven voor de Go Pure Masterclass 2023, maar ik krijg een foutmelding: "Je hebt al een gebruikersaccount met dit e-mailadres."

Als je deelnam aan een vorige Go Pure Masterclass in 2021 en/of 2022, dan heb je al een account en moet je eerst inloggen om je aankoop te kunnen afronden. Dit doe je met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je vorig jaar gebruikte. Wachtwoord vergeten? Je kan eenvoudig een nieuw wachtwoord opvragen.

Is de Go Pure Masterclass volgens het ketogeen dieet?

Nee, deze Masterclass is gematigd koolhydraatarm, volgens mijn boeken (behalve ketokuur). De meeste recepten van deze Masterclass komen uit mijn laatste boek ‘Chez Pascale’.

Wanneer vindt de Go Pure Masterclass plaats?

De Masterclass loopt van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 september. De video's worden op een specifieke dag gelanceerd, maar mocht dat net niet passen, kun je alles ook later bekijken, de info blijft tot juni 2024 beschikbaar.

Hoe krijg ik toegang tot de exclusieve Facebookgroep?

Wanneer je ingeschreven bent, krijg je vanaf 16 september toegang tot de ‘GO PURE’ Facebookgroep. We sturen je een e-mail met een unieke code op die dag. Zodra jouw code geverifieerd wordt, krijg je toegang tot de groep. Je kunt er berichten en foto’s delen en vragen stellen.

Ik ben vegetariër, kan ik ook deelnemen aan de Masterclass?

In het 7-daagse menu vind je zowel vegetarische gerechten als gerechten met vis en vlees. Wil je als vegetariër toch deelnemen, dan kan dat maar dan zul je wel creatiever moeten zijn, maar dat ben je misschien al gewoon? Je kunt vis of vlees vervangen door tempé, tofu, eventueel seitan (bevat gluten), shiitake, peulvruchten, quinoa ofwel kies je een ander gerecht uit een van mijn boeken. Maar er worden geen vervangrecepten voorzien. Ik kan je alvast geruststellen, er staan best veel vegetarische gerechten in het menu. Veel succes!

Als ik medicijnen neem, kan ik dan meedoen aan deze Masterclass?

Neem je medicijnen dan is het altijd verstandig om eerst te overleggen met je arts.

Als ik diabeet ben, kan ik dan deelnemen aan deze Masterclass?

Het is intussen wetenschappelijk bewezen dat lowcarb eten, minder snelle koolhydraten dus, aangewezen is wanneer je insulineresistent bent of diabetes type 2 hebt. Maar als je medicijnen neemt, dan is het noodzakelijk om eerst te overleggen met je behandelende arts, omdat je medicijnen moeten worden aangepast. 

Bronnen:
 • Dietary carbohydrate restriction as the first approach in diabetes management: Critical review and evidence base
 • Keer diabetes om. keerdiabetesom.nl

Ik eet geen zuivel, mag ik yoghurt en kaas vervangen door plantaardige producten?

Ja, dat is geen probleem. Wil of kan je geen zuivel eten, dan kun je deze gerust vervangen door plantaardige alternatieven. Maar let er wel op, dat er geen suiker is aan toegevoegd. 

Zuivel is nogal een hot topic. Weet wel dat gefermenteerde zuivel, zoals yoghurt en kaas een ander verhaal is dan gewone melk, door de fermentatie wordt het gezonder. Intussen zijn er ook studies die aantonen dat de vetzuren uit zuivel beschermend werken.

Gemaakt met