Go Pure 2024

met Pascale Naessens

Wil je meer energie?
Je ideale gewicht bereiken zonder honger?
Leren hoe je zelf aan je gezondheid kunt werken?

Dompel jezelf onder in een compleet gezondheidsbad!

Doe mee aan Go Pure 2024

 •  20 gratis recepten
 •  10 kookvideo's 
 • 10 interviewvideo's met deskundigen
 •  Toegang tot exclusieve
   Facebookgroep
 •  Weekmenu
 •  Boodschappenlijstjes
 • 6 ontspanningsvideo's

Neem je gezondheid in eigen handen. Doe een week lang met ons mee. Samen koken en bewegen en we leren van de beste deskundigen hoe we onze gezondheid in eigen handen kunnen nemen. (Nadien kun je de video’s herbekijken.)

Ik leer je eenvoudige, leuke gerechten klaar te maken waarmee je thuis meteen aan de slag kunt. We voorzien je van boodschappenlijstjes en recepten voor de hele week. Op een speelse manier werken we naar een ideaal gewicht en aan je gezondheid.

Daarnaast interview ik topdeskundigen over vrouwengeluk, hormonen (voor en na de menopauze), hoe we onze hersenen jong houden, de effecten van ultrabewerkte voeding op ons lichaam, en de kracht van goede ademhaling. We besteden ook aandacht aan beweging en gaan samen mediteren. We delen onze ervaringen in een besloten Facebookgroep.

De affiche van Go Pure 2024 met klinkende namen

Maak je klaar voor Go Pure 2024! Dit jaar hebben we een indrukwekkende line-up samengesteld met klinkende namen die je inspireren en informeren. Mis het niet!

Psychiater Dirk De Wachter
Neuroloog Steven Laureys
Professor gynaecoloog Herman Depypere
Osteopaat Lieselot Theys
Onderzoeksjournalist Eva Kestemont
Ademhalingscoach Veerle Dobbelaere
Orthomoleculair KPNI-therapeute Florence Vanneste
Dokter Servaas Bingé
Psychiater en zenleraar Edel Maex
Professor Revalidatiewetenschappen Dominique Hansen
Voedingsdeskundige Pascale Naessens

Praktisch

Go Pure 2024 loopt van zaterdag 28 september tot vrijdag 4 oktober. Nadien kun je de video’s herbekijken tot en met januari 2025. Maandag 23 september ontvang je alle instructies.

Het platform is heel praktisch en makkelijk te bedienen. Je surft naar één pagina en vind er alle info, video’s en uitleg.

Ontdek de sleutels tot een gezonder en gebalanceerder leven met Go Pure 2024!

Leer van experts, verbeter je eetgewoonten en vind inspiratie voor een betere gezondheid en welzijn. Wil jij dat ook?
 • Nieuwe leuke recepten ontvangen?
 • Leuke en gezonde kooktips krijgen?
 • Beter slapen?
 • Gezonder eten?
 • Lichamelijke klachten beter begrijpen?
 • Inspiratie opdoen van experts zoals Dirk De Wachter en Steven Laureys?
 • Een oplossing voor je overgangsklachten?
 • Weten waarom je verslaafd bent aan ultrabewerkte voeding?
 • Leren mediteren?

Doe mee de laatste week van september en ontvang 30% korting!

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en motivatie. In slechts één week kun je al veel bereiken, daarom wil ik zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de eerste week. Speciaal voor jullie bied ik een sterk gereduceerde prijs aan: schrijf je nu in en ontvang 30% korting, slechts € 49,99. Aanbod geldig tot 26 september. Nadien betaal je € 69,99.

*Info over de prijzen:

Ik hecht er veel waarde aan dat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van de waardevolle gezondheidskennis en de ervaring die we bieden. De werkelijke waarde van deze masterclass met meer dan 10 uur hoogwaardige video-content masterclasses is € 120. Maar ik bied ze graag aan voor  € 49,99.

Zodra je je hebt ingeschreven, krijg je direct toegang tot alle video’s, en deze blijven beschikbaar tot januari 2025. Dat betekent dat je ze op eigen tempo kan bekijken en zo vaak als je wilt. We willen ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om te profiteren van Go Pure, ongeacht wanneer je je aanmeldt.
Schrijf je nu in en ontvang 30% korting!
Slechts € 49.99

Aanbod geldig tot 26/09. Nadien betaal je € 69,99

Topexperten Go Pure 2024

Dirk De Wachter

Vrouwengeluk

In dit interview met Dirk De Wachter verken ik het thema 'vrouwengeluk'. Wat zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan geluk? Ziet hij verschillen tussen mannen en vrouwen? Welk advies heeft hij voor vrouwen om in hun kracht te staan? Hoe belangrijk is zelfacceptatie voor het geluk van vrouwen? Is het nastreven van geluk wenselijk, of kan het juist ongelukkig maken? Hoe kunnen we veerkrachtiger worden? Wat is zijn visie op sociale media? Wat is volgens hem de zin van het leven? En welke rol speelt spiritualiteit daarbij?

Dirk De Wachter is een Belgische psychiater en hoogleraar. Hij staat bekend om zijn inzichten en kritische analyses van maatschappelijke en psychische gezondheidsthema's. Hij schreef al verschillende boeken waaronder ‘De kunst van het ongelukkig zijn’, ‘De wereld van De Wachter’, ‘Vertroostingen’, ‘Borderline times’ en ‘Liefde’.

Steven Laureys

Houd je brein jong

Ben je bang om later een vorm van dementie te krijgen? Ik vraag professor Laureys wat we zelf kunnen doen om onze hersenen zo lang mogelijk in optimale vorm te houden. Wat is de impact van stress en urenlang op onze GSM zitten op onze hersenen? Hoe beïnvloeden beweging, slaap en meditatie ons brein? Welke voeding is optimaal en zijn er supplementen aan te bevelen?


‘Topdokter’ Steven Laureys is wereldwijd erkend als neuroloog voor zijn klinische en wetenschappelijke studie van het menselijk bewustzijn. Prof Laureys is auteur van meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over de studie van de menselijke geest, gedachten, percepties en emoties met behulp van hersenscans bij hersenbeschadiging, bijna-doodervaringen, anesthesie, hypnose en meditatie. Steven is ook erg geapprecieerd als conferencier en is auteur van de internationale bestseller ‘Het no-nonsense meditatieboek’ en ‘Het no-nonsense slaapboek’.

Lieselot Theys

Onze hormonen

Ben jij ook iemand die weinig afweet van hormonen? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen, want je hormonen kunnen veel over jezelf verklaren. Onze hormonen spelen een grote rol in hoe we ons voelen. Lieselot legt kort uit hoe ons hormonaal systeem werkt en geeft ons vooral tips om het heft in eigen handen te nemen. Zelfonderzoek is hierbij heel belangrijk. Hoe beter je inzicht in je problemen of klachten, hoe gerichter je kunt handelen. We ontdekken waarom je bepaalde klachten niet mag negeren en wanneer het tijd is om een zorgverlener te raadplegen.


Lieselot Theys is osteopaat met een expertise in gynaecologie. Ze specialiseerde zich na haar master kinesitherapie en osteopathie in gynaecologische problemen en hormonale klachten. In haar multidisciplinaire praktijk Balance.Gent werkt ze dan ook nauw samen met gynaecologen en andere specialisten. In haar opleidingscentrum doceert ze ook postgraduaten over klachten binnen het gynaecologisch en urogenitaal gebied.
Ze heeft het boek geschreven: ‘Onze hormonen, onderschatte helden’.

Herman Depypere

Overgangsklachten?

Welke voorbehoedsmiddel is het veiligst: het spiraaltje of de pil? Komt borstkanker meer voor dan vroeger en hoe kunnen we er ons tegen beschremen? Wanneer is het beste moment om met bio-identieke hormonen te beginnen? Zijn ze veilig? Wat betekent dit voor vrouwen met borstkanker? Wat zijn de belangrijkste voordelen en risico’s? Beschermen bio-identieke hormonen tegen ouderdomsziekten, zoals hart- en vaatziekten en dementie? Zijn er nieuwe inzichten of onderzoeken die veelbelovend zijn?


Prof. dr. Depypere is verbonden aan zowel het UZ Gent als de Universiteit Gent. Hij is menopauze-expert en gespecialiseerd in borstkanker. Hij is voorzitter van de Belgische Menopauze Vereniging en doet volop onderzoek naar menopauze en het effect van de inname van natuurlijke hormonen. Hij is auteur van het boek:  ‘Hoe blijf ik gezond tijdens de menopauze?’.

Veerle Dobbelaere

De kracht van goede ademhaling

Weinig mensen kennen de kracht van goed ademhalen. Door de stress van het dagelijks leven ademen we vaak verkeerd, wat allerlei ongemakken veroorzaakt. Veerle leert ons ademtechnieken die snel werken in acute stresssituaties en ademtechnieken die we dagelijks kunnen toepassen om meer rust te vinden en dichter bij onszelf te komen.


Naast haar carrière als actrice is Veerle Dobbelaere sinds 2009 professioneel gecertificeerd Life & Mental coach. Dit diploma behaalde zij vanuit haar passie voor mensen en hun gevoelens, gedrag en gedachten. Zij begeleidt mensen naar meer groei, veerkracht, rust en verbinding — kortom, naar meer ademruimte. In de afgelopen 14 jaar heeft zij meer dan 1000 mensen gecoacht en meer dan 10.000 coachinguren op haar naam staan. Om nog meer mensen te helpen naar een beter leven, richtte zij in 2020 de Ademruimte Academie op, waar je verschillende programma’s op maat kunt volgen.

Eva Kestemont

De verslavende mechanismen achter ultrabewerkte voeding

We weten allemaal dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Maar waarom consumeren we het toch in grote hoeveelheden? (Ja, zelfs dat ogenschijnlijk gezonde potje hummus is ultrabewerkt.) In mijn interview met Eva ga ik op ontdekkingsreis naar de verslavende mechanismen achter ultrabewerkte voeding en vraag ik hoe we er zelf beter mee kunnen omgaan.


Eva Kestemont is auteur en journalist bij Knack Weekend, gespecialiseerd in voeding. Na een maand lang alle bewerkte voeding uit haar dieet te schrappen, ontdekte ze zowel verontrustende als hoopvolle inzichten. Haar ervaringen heeft ze gebundeld in het boek 'Verbeterd Recept'.

Florence Vanneste

Voeding en gezondheid

Met Florence bespreek ik waarom mensen te veel eten, de link tussen voeding en vermoeidheid, en maag- en darmklachten. We gaan in op het verschil tussen intoleranties en allergieën, hoe je een gezond eetpatroon opbouwt, en de basisprincipes van gezonde voeding.


Als orthomoleculair KPNI-therapeute (Klinische Psycho Neuro Immunologie) en lifestyle-wetenschapper begeleidt Florence Vanneste mensen naar duurzame gezondheidsoplossingen. Gespecialiseerd in de spijsvertering (van mond tot kont), allergieën en intoleranties, hormonale en metabole klachten, evenals chronische aandoeningen, helpt ze de oorzaak van jouw klachten in kaart te brengen. Door eenvoudige en kleine aanpassingen door te voeren, krijg jij de controle over je lichaam en gezondheid terug. Dit streven naar energie, fitheid, en geluk richt zich zowel op fysiek als mentaal welzijn.. 

Servaas Bingé

We willen allemaal onze oude dag in goede gezondheid doorbrengen, zeker nu we steeds ouder worden. Wat kunnen we zelf doen? Samen met dokter Bingé bespreken we de nieuwste inzichten over een gezonde levensstijl, de belangrijke rol van onze biologische klok, en de fascinerende wereld van de darmflora.


Servaas Bingé is een Belgische huisarts, sportarts en ondernemer. Hij was ploegarts van het wielerteam Lotto-Soudal en richtte in 2019 samen met Jelle Van Den Velde de onderneming emma.health op, een digitaal medisch platform voor gezondheidsadvies en preventieve gezondheidszorg.

Edel Maex

Ik ben persoonlijk een grote voorstander van meditatie, en mijn enthousiasme voor deze praktijk is mede geïnspireerd door Edel Maex (en Steven Laureys en Swami Purnachaitanya). Hij is de pionier in het introduceren van mindfulness en meditatie in België. Velen denken dat mediteren iets zweverigs is, maar wat houdt het eigenlijk in? Daarom hebben we Edel Maex uitgenodigd om ons meer te vertellen over wat meditatie werkelijk is, en wat het vooral niet is. Edel Maex zal ons ook begeleiden in twee meditatiesessies die je regelmatig kunt toepassen.​

Edel Maex is psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van het werken met Mindfulness Training in de Lage Landen. Hij leidt al meerdere jaren een zengroep in Antwerpen.

Dominique Hansen

Als we aan gezondheid denken, schiet gezond eten vaak als eerste te binnen. Maar bewegen is misschien nog wel belangrijker. Zitten is de nieuwe kwaal in onze maatschappij. We bespreken de gevolgen hiervan voor veel voorkomende chronische ziekten, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Kunnen ze vermeden worden door te bewegen? Je hoeft echt geen topsporter te zijn om een verschil te maken. In het interview gaan we dieper in op hoe je met de juiste kennis maximaal profijt kunt halen uit dagelijkse beweging.


Dominique Hansen is een hoogleraar in de Revalidatie en Inspanningsfysiologie bij Cardiometabole Ziekten aan Universiteit Hasselt, Fellow van de European Society of Cardiology, onderzoeker bij Hartcentrum Hasselt, Jessa ziekenhuis Hasselt, en (co-)auteur van >200 wetenschappelijke artikelen in medische vaktijdschriften (inclusief Europese richtlijnen voor (hart-en vaat) revalidatie). Het doel van zijn onderzoek is om de progressie van cardiometabole ziekten (bijv. obesitas, diabetes, hart-en vaatziekten) te blokkeren/interfereren door middel van precisie trainings/revalidatie-interventie. ​ 

Pascale Naessens

Praktische en gezonde kooktips

Dit keer geef ik geen lezing, maar nodig ik jullie uit in mijn (echte) keuken. Ik laat zien hoe je optimaal kookt met olijfolie, de beste manier om groenten te garen, mijn organisatie voor een gezond ontbijt, het maken van een heerlijke tomatenvinaigrette en het bereiden van gezonde mayonaise en nog veel meer.


Pascale Naessens is auteur van kookboeken, voedingsdeskundige, keramist/designer. Pascale was de pionier in Vlaanderen, ze heeft gezonde voeding naar het grote publiek gebracht door haar eenvoudige recepten en aantrekkelijke boeken.  Ze is de bestverkopende culinaire auteur in het Nederlandstalige gebied. Als jongvolwassene kampte Pascale met een eetprobleem, sindsdien is ze gepassioneerd door voeding. ‘Wat doet voeding met je lichaam? Wat doet voeding met je brein?’ Al meer dan 30 jaar volgt ze de voedingswetenschappen op de voet. Pascale geeft lezingen over gezonde voeding. 

Meditatie

We leren ook meditteren. Aan deze invulling wordt nog gewerkt achter de schermen.

Bewegen

Zoals ieder jaar volgen ook bewegingsvideo’s. Aan deze invulling wordt nog gewerkt achter de schermen.

"We moeten leren aanvaarden dat schoonheid in al zijn vormen en rondingen komt, maar het is belangrijk om goed voor ons lichaam en onze geest te zorgen."

Onze gezondheid is flexibel

Je kunt zelf veel doen om je beter in je vel te voelen. Onze experts delen praktische en haalbare tips die gemakkelijk in je dagelijks leven toe te passen zijn . Het draait niet om streng zijn voor jezelf, integendeel! Met mildheid en zelfcompassie geraak je veel verder. Met Go Pure streven we naar balans en welzijn, zodat je kunt genieten van elke dag vol vitaliteit en levensvreugde.

De kunst van genieten en gezond leven

Het goede leven begint bij bewuste keuzes en een gezonde levensstijl. We willen laten zien dat genieten en gezondheid hand in hand kunnen gaan, zonder strenge regels. Samen ontdekken we hoe je met kleine aanpassingen grote veranderingen kunt bereiken. Van inspirerende recepten tot praktische tips voor een energiek lichaam en een heldere geest.

Enkele reacties...

Marina

"Inderdaad, dit is een begin van een nieuwe levensfilosofie! Go Pure 23 is een boeiende uiteenzetting over beweging, voeding, ademhaling en nog zoveel meer. Ook de recepten zijn leuk om te bekijken en vooral om met liefde te bereiden. Dank je wel hiervoor."

Rika

"Beste Pascale, hartelijk bedankt voor deze Go Pure 2023. Wat een content, en dat allemaal voor dit bedrag, dat is meer dan waar voor je geld. Bedankt om ons de toegang tot al deze informatie te geven, en zonder daarbij belerend te zijn, wél uitnodigend!"

Manuela

"Een hele dikke merci voor de masterclass! Ik voel me opnieuw helemaal geïnspireerd. De recepten waren allemaal verrassend lekker en ik werd al snel gewaar dat ik veel minder honger heb tussendoor en mij minder opgeblazen voel. De masterclasses waren erg interessant allemaal. Ik dacht dat ik al veel wist maar het is altijd super om meer te leren en open te staan voor nieuwe invalshoeken. Een hele warme dankjewel!"

Marie-Christine

"Super concept! Inspirerende gerechten, zéér boeiende interviews en fijn dat er interactie is tussen de mensen! Je zorgt ervoor dat mensen een beter inzicht krijgen in wat echt belangrijk is in dit leven. Hoe mooi is dat!"

Rita

"Al een poos koken we uit jouw boeken, maar de moeilijkheid zat voor mij in de lunches. Nu heb ik ervaren dat het niet zoveel werk is om een gezonde lunch te maken en dat ik mij daar veel beter bij voel. Je moet het wel vooraf plannen, dus ik maak nu voor elke week een schema met boodschappen. Dat is mijn leermoment. Dankjewel, ik weet nu beter waar het om draait. Ook de interviews waren mooi en waardevol."

HET NIEUWSTE BOEK

Super Simpel

Natuurlijk is koken fun! Geen tijd om uitgebreid te koken of voor een berg afwas? Met deze snelle en makkelijke eenpansgerechten beleef je veel plezier en word je met elke hap gezonder.

We houden allemaal van de intieme sfeer van thuis koken, maar soms lijkt het te veel werk. Met de recepten in dit boek wordt elke maaltijd een feestje met tijd voor jezelf. Je vindt inspiratie voor ontbijt, lunch, avondmaal en dessert. Allemaal hartverwarmende recepten die verzadigen en bijdragen aan je gezondheid. De recepten in dit boek laten zien dat thuis koken echt geen sleur hoeft te zijn. In dit boek deel ik graag mijn passie voor lekker, eenvoudig, creatief en gezond koken.

Meer dan 80 nieuwe recepten:
• Ontbijt, ochtendgenot
• Vegetarisch, een wereld van kleur en smaak
• Vis en schaaldieren, zeeën van smaak
• Vlees, krachtig & smaakvol
• Dessert, de zoete verleiding

Veelgestelde vragen

Ik schreef me net in maar kreeg geen bevestigingsmailtje. Wat nu?

Het zou kunnen dat je bevestigingsmailtje bij je spam terechtkwam. Vind je het mailtje ook daar niet terug? Geen probleem, je kan ons welkomstberichtje ook terugvinden nadat je ingelogd bent via deze pagina. Als je daar het berichtje kan lezen, dan is je inschrijving goed gelukt.

Ik wil me inschrijven voor Go Pure 2024, maar ik krijg een foutmelding: "Je hebt al een gebruikersaccount met dit e-mailadres."

Als je deelnam aan een vorige Go Pure Masterclass in 2021, 2022 en/of 2023, dan heb je al een account en moet je eerst inloggen om je aankoop te kunnen afronden. Dit doe je met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je vorig jaar gebruikte. Wachtwoord vergeten? Je kan eenvoudig een nieuw wachtwoord opvragen.

Kies een sterk wachtwoord.

Er zijn enkele basisvereisten voor wachtwoorden om de veiligheid van gebruikersaccounts te waarborgen.
Lengte: Het wachtwoord moet minstens 8 tekens lang zijn.
Complexiteit: Het wachtwoord moet minimaal drie van de volgende vier soorten tekens bevatten:
 • Hoofdletters (A-Z)
 • Kleine letters (a-z)
 • Cijfers (0-9)
 • Speciale tekens (bijv. !, @, #, $, etc.)

Is Go Pure volgens het ketogeen dieet?

Nee, deze masterclass is gematigd koolhydraatarm, volgens mijn boeken (behalve ketokuur). De meeste recepten van deze Masterclass komen uit mijn laatste boek ‘Super Simpel’.

Wanneer vindt Go Pure 2024 plaats?

De masterclass loopt van zaterdag 28 september tot en met vrijdag 4 oktober. De video's worden op een specifieke dag gelanceerd, maar mocht dat net niet passen, kun je alles ook later bekijken, de info blijft tot januari 2025 beschikbaar.

Hoe krijg ik toegang tot de exclusieve Facebookgroep?

Wanneer je ingeschreven bent, krijg je vanaf 23 september toegang tot de ‘Go Pure 24’ Facebookgroep. We sturen je een e-mail met een unieke code op die dag. Zodra jouw code geverifieerd wordt, krijg je toegang tot de groep. Je kunt er berichten en foto’s delen en vragen stellen.

Ik ben vegetariër, kan ik ook deelnemen aan de masterclass?

In het 7-daagse menu vind je zowel vegetarische gerechten als gerechten met vis en vlees. Wil je als vegetariër toch deelnemen, dan kan dat maar dan zul je wel creatiever moeten zijn, maar dat ben je misschien al gewoon? Je kunt vis of vlees vervangen door tempé, tofu, eventueel seitan (bevat gluten), shiitake, peulvruchten, quinoa ofwel kies je een ander gerecht uit een van mijn boeken. Maar er worden geen vervangrecepten voorzien. Ik kan je alvast geruststellen, er staan best veel vegetarische gerechten in het menu. Veel succes!

Als ik medicijnen neem, kan ik dan meedoen aan deze masterclass?

Neem je medicijnen dan is het altijd verstandig om eerst te overleggen met je arts.

Als ik diabeet ben, kan ik dan deelnemen aan deze masterclass?

Het is intussen wetenschappelijk bewezen dat lowcarb eten, minder snelle koolhydraten dus, aangewezen is wanneer je insulineresistent bent of diabetes type 2 hebt. Maar als je medicijnen neemt, dan is het noodzakelijk om eerst te overleggen met je behandelende arts, omdat je medicijnen moeten worden aangepast. 

Bronnen:
 • Dietary carbohydrate restriction as the first approach in diabetes management: Critical review and evidence base
 • Keer diabetes om. keerdiabetesom.nl

Ik eet geen zuivel, mag ik yoghurt en kaas vervangen door plantaardige producten?

Ja, dat is geen probleem. Wil of kan je geen zuivel eten, dan kun je deze gerust vervangen door plantaardige alternatieven. Maar let er wel op, dat er geen suiker is aan toegevoegd. 

Zuivel is nogal een hot topic. Weet wel dat gefermenteerde zuivel, zoals yoghurt en kaas een ander verhaal is dan gewone melk, door de fermentatie wordt het gezonder. Intussen zijn er ook studies die aantonen dat de vetzuren uit zuivel beschermend werken.
Gemaakt met